Kunstgenoten in Beweging aan het handletteren
Dichten,  Handletteren,  Workshop

Dichten en Handletteren

Dichten en Handletteren, dat dit een geweldige combinatie was, had ik van te voren niet zo kunnen denken. Door Kunstgenoten in Beweging was ik uitgenodigd om tijdens een creatieve ochtend in het Cultuurhuis Wherelant in Purmerend een workshop handletteren te geven.

De bedoeling was, dat de deelnemers een elfje – een gedicht van 11 woorden – zouden schrijven en dit elfje dan vervolgens zouden handletteren.

Hier was twee uur de tijd voor, dus het was echt een spoedcursus/workshop. Omdat je nu eenmaal niet in een half uur kunt leren handletteren, heb ik de vrouwen en jawel één man, een gekleurde achtergrond met ecoline laten maken. In sneltreinvaart iets verteld over de verschillende basis letters en daar “moesten ze het mee doen”.

Na de koffie, gingen ze allemaal aan de slag met hun elfje op de gekleurde achtergrond. Wat konden sommigen mooi schrijven!
De resultaten waren verbluffend en iedereen ging enthousiast over zowel het elfje schrijven als het handletteren met een eigen geletterde tekst naar huis!
Een groot succes wat mij betreft!