Letterchaos Liefdevol
Cursus,  Handletteren,  Projecten

Letterchaos met 9-letterwoord

Door de tijdelijke sluiting van Cultuurhuis Wherelant in verband met de coronacrisis, komen de lessen Handletteren voorlopig te vervallen. Op dinsdagavond dus geen Handletteren voor gevorderden , op vrijdagochtend geen vaste groep doorgewinterde handletteraars en ook de groep beginners van vrijdagmiddag kunnen even niet in het gebouw van Cultuurhuis Wherelant de cursus volgen.

Maar creatief als ze zijn bij Wherelant, bedachten ze een manier om de cursisten toch actief te houden. Diverse docenten hebben een opdracht bedacht die thuis gemaakt kan worden. Er is een aparte pagina (groep) op facebook voor gemaakt: #ThuisMetWherelant.

De opdracht die ik vanuit het Handletterfront heb gemaakt kun je op deze pagina vinden. Mocht je geen facebook hebben, kun je de opdrachten ook vinden op de speciale pagina op de website van Cultuurhuis Wherelant.

Tijdens de cursus Handletteren voor beginners wordt in de eerste lessen aandacht besteed aan de basisletters die je kunt gebruiken om een mooi werkstuk te maken. Ook het tekenen van banners, maken van schaduw in letters en de brushletter techniek zijn in deze lessen behandeld.

Dat de beginnersgroep op vrijdagmiddag heel enthousiast is over het handletteren en ze het ook nog eens heel goed kunnen, blijkt uit de mooie inzendingen die al met de #thuismetwherelant geplaatst zijn. En… er gaan er nog meer volgen want ook uit de andere groepen zijn er berichten dat ze er al druk mee bezig zijn.

Ik kan nu al zeggen dat ik supertrots ben op al mijn cursisten en er heel blij van word als ik zie wat ze allemaal maken! Hopelijk zien we elkaar nog dit seizoen als de coronacrisis onder controle is. Het positieve van deze onzekere tijd is, dat we deze laatste weken nog meer persoonlijk contact met elkaar hebben – alleen dan via de digitale weg – dan voor de coronamaatregelen.

Tot alles duidelijk is, krijgen de cursisten zoveel mogelijk hun opdrachten, oefeningen en lessen via de mail of whatsapp. Samen creatief bezig zijn op afstand! Wij halen de positieve dingen naar boven in deze bizarre tijd.


Deze werkstukken werden gemaakt door de cursisten van Cultuurhuis Wherelant