Artikel 1 Grondwet eerste zin
Handletteren,  Muurtekening,  Projecten

Muurtekening bij gemeente Waterland

In het gemeentehuis van gemeente Waterland in Monnickendam mocht ik een tekst aanbrengen op de muur boven de balie. Nadat het ontwerp was goedgekeurd ben ik op 22 november naar Monnickendam gegaan en de steiger opgeklommen.

Stap 1 was om de grote rol papier met de tekst op ware grootte bevestigen op de muur. Gelukkig kreeg ik wat hulp van een medewerker van de gemeente, want alleen die rol bevestigen was me denk ik niet gelukt.

Met een potlood heb ik de hele tekst overgetrokken zodat ik deze in kon gaan vullen. Met behulp van een transferspray achterop de geprinte tekst zette de tekst over op de muur (een soort carbonpapier).

De rol papier kon verwijderd en de volgende stappen waren de outlines optekenen en daarna alles met vol zwart inkleuren. Ik heb hier zwarte Posca acrylmarkers voor gebruikt. Daarna nog wat accenten en verbeteringen aangebracht en de eerste zin van artikel 1 uit de Grondwet stond vereeuwigd op de muur van de gemeente.
Een tekst die volgens de burgemeester van Waterland Luzette Kroon in ieders hoofd en hart hoort te zitten:

Allen die zich in Nederland bevinden,
worden in gelijke gevallen gelijk behandeld…

art. 1 Grondwet