handlettertafel
Handletteren,  Workshop

Workshop voor vrijwilligers Castricum

Op donderdag 11 november gaf ik in Geesterhage in Castricum een workshop Handletteren aan zeven enthousiaste dames. Zij hadden zich hiervoor opgegeven via Vrijwilligers Bedankt. Inwoners van de gemeente Castricum die actief zijn als vrijwilliger kregen in de week van 6 t/m 14 november een bedankje voor hun werk. Namens de gemeente Castricum en Stichting Welzijn Castricum werden er diverse workshops aangeboden. Een Workshop Handlettering was daar één van.

In een prachtige ruimte met veel licht, een groot whiteboard om letters en tekeningen voor te doen, mocht ik de workshop geven. Eerst even een voorstelrondje. Zo leuk om te horen wat er allemaal voor vrijwilligerswerk wordt gedaan in omgeving Castricum. Van ondersteuning van ouderen, het leven wat gezelliger maken voor onze eenzame medemens, tot het verzorgen van dieren. Voor me dus een groep zeer sociale en behulpzame dames.

Aan het maken van de meegebrachte quote zijn we eigenlijk niet eens toegekomen. Het oefenen van de basisletters, schrijven met een brushpen en maken van banners nam aardig wat tijd in beslag. Het leukste, vind ik zelf altijd, was het maken van gekleurde achtergronden met de ecoline brushpennen. Succes verzekerd! De mooiste kleurencombinaties kwamen weer voorbij. Color your life!

Even geen corona, geen stress, gewoon even lekker handletteren en spelen met kleur! Een zeer geslaagde, gezellige ontspannen ochtend. Zeven enthousiaste, eh…acht inclusief mezelf, gingen vol creatieve ideeën weer naar huis.

Het was voor mij al een tijd geleden dat ik een workshop gaf. Een andere baan, minder tijd, minder inspiratie en motivatie was hier de oorzaak van. Door vandaag ben ik weer helemaal enthousiast geworden en kijk nu al uit naar de volgende workshop die ik ga geven op ’t hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam!

Wil je ook een workshop Handletteren, stuur me dan een berichtje voor de mogelijkheden! Meer informatie kun je vinden op de pagina Workshops.